ΑΡΑΧΝΕΣ

Ενημέρωση και έλεγχος για τις αράχνες, Μάθετε για τα τσίμπημα από αράχνες στην Ελλάδα. Καταπολέμηση με απεντόμωση. Η αράχνη είναι παράσιτο που ανήκει στα Αρθρόποδα και δεν είναι έντομο. Έχει οκτώ πόδια και το σώμα της χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Η αράχνη αναπνέει με ένα είδος αρχαίων-για τα αρθρόποδα- πνευμόνων, που λέγονται «πνεύμονες βιβλία». Οι αράχνες ανήκουν στην κλάση των Αραχνιδών και δεν έχουν φτερά. (Τα έντομα ή εξάποδα είναι τα μόνα αρθρόποδα που φέρουν φτερά). Πολλές αράχνες πλέκουν ιστό, όπου παγιδεύουν έντομα, τα οποία αποτελούν την κύρια τροφή τους.
Τα επικίνδυνα είδη αράχνης
Λίγα είδη αραχνών είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο,
•    η ταραντούλα της οποίας το δάγκωμα πονάει αρκετά,
•    η μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας προκαλεί παράλυση των νεύρων και ακόμα και το θάνατο.
Το πιο σημαντικό είδος της αράχνης στην Ελλάδα είναι Loxosceles rufescens. Απαντάται συνήθως σε αποθήκες, σοφίτες, κάτω από πέτρες ή σωρούς ξύλων και φωλιές τρωκτικών.
 Η αράχνη αυτή δραστηριοποιείται τις βραδινές ώρες και η επαφή με τον άνθρωπο είναι συνήθως τυχαία κατά τη διάρκεια καθαρισμού χώρων, η από χρήση ρούχων μέσα στα οποία η αράχνη έχει βρει προσωρινό καταφύγιο. Στην Ελλάδα επίσης επικίνδυνη είναι η αράχνη λεγομένη χήρα Latrodectus tredecimguttatus, Latrodectus mygale. Η τελευταία θεωρείται η συχνότερη δηλητηριώδης αράχνη και γνωστή ως «ρογαλίδα» στην Άνω Μακεδονία και «ρώγα» στη Θράκη. Λόγω της μορφής του σώματός της που μοιάζει με ρόγα σταφυλιού.
Από τις αράχνες αυτού του είδους, τσιμπούν μόνο οι θηλυκές και το δηλητήριο είναι νευρωτικό, πόνος νυσταγμοειδής και αφόρητος, σφίξιμο στο στήθος, τρόμο, δυσκολία στο βάδισμα, ζωηρή ανησυχία, αρτηριακή πίεση, εμετό, λευκοκύττωση. Ο θάνατος είναι σπάνιος αλλά τα πολύ νεαρά άτομα, άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα υπερτασικά ή με καρδιακή δυσλειτουργία πρέπει να προσέχουν.

Επικοινωνία

ΣΟΛΩΜΟΥ 40 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 85 87 ΑΘΗΝΑ
ΚΑΖΑΝΟΒΑ 90 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 12 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Τηλ:210-5773310

Τηλ:210-4280600

Τηλ:210-3834043

Τηλ:697-9553300

Τηλ:697-3497373

Email: [email protected]

Website:tapolymantiki.gr