ΣΦΗΚΕΣ

Η σφήκα κανί φώλια που καταστρέφεται μόνο εάν σκοτώσουμε την βασίλισσα.  Με αυτό τον τρόπο διώχνουμε τις σφήκες. Απωθητικό για τις σφήκες δεν έχει, φάρμακα όμως υπάρχουν πολλά. Οι καταπολέμηση & απομάκρυνση  από  τους ειδικούς είναι μια υπηρεσία που προσφέρουμε με μεγάλη επιτυχία.
H σφήκα είναι έντομο, υμενόπτερο (Hymenoptera), απόκριτο (Apocrita) και κεντροφόρο. Έχουν ελάχιστο τρίχωμα και είναι πολύ έντονα χρωματισμένες. Μοιάζουν πάνοπλες συγκριτικά με τις μέλισσες και είναι κυνηγοί άλλων ιπτάμενων εντόμων, μεταξύ αυτών και των μελισσών. Η σφήκα, σε αντίθεση με την μέλισσα, επιβιώνει μετά από ένα τσίμπημα. Οπός οι μέλισσες και οι σφήκες κάνουν κι αυτές κοινωνίες αλλά κατά πολύ μικρότερες.
Τα ειδή σφήκας Ελλάδα είναι.
Η Κοινή σφήκα (Vespula-vulgaris)
Η Γερμανική σφήκα (Vespula-germanica)
H Ανατολίτικη σφήκα (Vespa-orientalis)
Η Ευρωπαϊκή σφήκα (Vespa-crabro)
Που της βρίσκουμε
Οι φωλιές των  σφηκών μοιάζουν με τις μέλισσες  ως προς τα εξάγωνα κελιά αλλά είναι γκρίζες και θυμίζουν χαρτόνι. Χτίζονται σε απρόβλεπτες θέσεις, οπός στέγες πατάρια, πέργολες, σοφίτες, παντζούρια  παραθύρων και πόρτας. Χτίζουν ακόμα και μέρη  εντελώς κατακόρυφα, και ανάλογα το είδος των σφηκών διαφέρουν σε σχήμα. Οι σφήκες δεν είναι απαραίτητα επιθετικά έντομα σε σύγκριση με τις μέλισσες.
Καταπολέμηση & απομάκρυνση από το περιβάλλον του ανθρώπου γιατί είναι επικίνδυνες.
Το δηλητήριο της σφήκας, δεν είναι γενικά επικίνδυνο. Η πιο συνήθης αντίδραση στο κέντρισμα είναι πόνος, τσούξιμο, τοπικό οίδημα και φλεγμονή. Ορισμένα ευαίσθητα άτομα,  μπορεί να εκδηλώσουν συστηματική αλλεργική αντίδραση, που μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο με αναφυλακτικό σοκ. Τα συμπτώματα είναι:

•    η εμφάνιση υπερβολικού οιδήματος αμέσως μετά το κεντράρισμα,
•    ο έντονος γενικευμένος κνησμός,
•    το εξάνθημα, το σφίξιμο στο στήθος,
•    ερύθραινα,
•    η ζάλη,
•    ο εμετός,
•    η δύσπνοια

•    η πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Επικοινωνία

ΣΟΛΩΜΟΥ 40 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 85 87 ΑΘΗΝΑ
ΚΑΖΑΝΟΒΑ 90 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 12 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Τηλ:210-5773310

Τηλ:210-4280600

Τηλ:210-3834043

Τηλ:697-9553300

Τηλ:697-3497373

Email: [email protected]

Website:tapolymantiki.gr