Απεντόμωση

ApentomosiΣκοπός της απεντόμωσης είναι η καταπολέμηση παντός είδους εντόμων:

Εντόμων που δημιουργούν εστίες μέσα στα κτίρια και  η παρουσία τους εγκυμονεί κινδύνους για το ανθρώπινο περιβάλλον. Ενδεικτικά αναφέρουμε κατσαρίδες, κοριούς, ψύλλους, κουνούπια, μύγες, τσιμπούρια κλπ.

Καθώς και εντόμων που αναπτύσσονται μέσα σε αποθηκευτικούς χώρους. Τα έντομα αυτά υποβαθμίζουν ποιοτικά και ποσοτικά τα τρόφιμα με την παρουσία τους και τα απορρίμματά τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα λεπιδόπτερα Ephestia,Plodia,καθώς και τα κολεόπτερα Stegobium, Tribolium, κ.α.

Μέθοδοι Απεντόμωσης

Τοποθέτηση ειδικών εντομοκτόνων απεντόμωσης κύρια με τη μέθοδο  του ψεκασμού σε όλα τα σημεία. Ο ψεκασμός εξασφαλίζει την σωστή αναλογικά ποσότητα φαρμάκου σε ακτίνα τουλάχιστον 60cm. Επίσης με την πίεση που το υγρό εξέρχεται του ψεκαστικού μηχανήματος, διαχέει πιο εύκολα το φάρμακο σε χαραμάδες και αλλα σημεία που δημιουργούνται εστίες παρασίτων.
 Άλλη μέθοδος απεντόμωσης είναι αυτή του νεφελοψεκασμού, ψυχρού ή θερμού.
 Με ειδικά μηχανικά μέσα ισχυρό διάλυμα εντομοκτόνου εξαερώνεται και διοχετεύεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτή την μέθοδο την χρησιμοποιούμε για απεντομώσεις σε κενούς χώρους, σε κανάλια, υπόγεια με αποχετεύσεις και σε όλα τα σημεία που δεν μπορούν να ψεκαστούν με άλλη μέθοδο χωρίς παρουσία ανθρώπων.
 Μια νέα μέθοδος απεντόμωσης για την καταπολέμηση κυρίως ερπόντων εντόμων είναι η χρήση εντομοκτόνων ουσιών σε μορφή gel (γέλη). Το πλεονέκτημά τους είναι πως μπορούν να τοποθετηθούν σε ντουλάπια κουζίνας, πάγκους, στο μπάνιο σε σημεία τα οποία αποτελούν εστίες εντόμων.
Χρησιμοποίηση ειδικών εντομοπαγίδων που έλκουν τα έντομα, χωρίς χρησιμοποίηση  χημικών σκευασμάτων, κυρίως σε χώρους που απαγορεύεται η χρήση τους.

 
Παγίδες για Έντομα

Φερομονικές και τροφικές παγίδες απεντώμοσης.  Είναι παγίδες απεντόμωσης για έντομα αποθηκευμένων προϊόντων (λεπιδόπτερα ή κολεόπτερα) ή για άλλα έντομα μεγάλης υγειονομικής σημασίας. Χρησιμοποιούνται για έλεγχο της παρουσίας των εντόμων ή ακόμα και για την καταπολέμησή τους, όταν οι πληθυσμοί των εντόμωνκυμαίνονται σε μικρά επίπεδα. Το προσελκυστικό μέσο είναι μια φερομόνη φύλλου ή προσελκυστικό βρώσεως. Οι φερομόνες αυτές παραμένουν σταθερές για έξι περίπου εβδομάδες κάτω από συνηθισμένες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Τοποθετούνται στο μέσο μιάς παγίδας (χάρτινης) που φέρει κόλλα για την παγίδευση των εντόμων.  Αλλοτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάποιο εντομοκτόνο, αλλά μόνο σε χώρους που επιτρέπονται οι χημικές ουσίες. Οι παγίδες είτε κρεμιόνται πάνω από τα προϊόντα για τη σύλληψη των ιπτάμενων εντόμων ή τοποθετούνται στο έδαφος ή μέσα σε χύμα σπόρους.

Φωτεινές παγίδες για σκνίπες, μύγες και κουνούπια, που χρησιμοποιούνται ευρέως για την αντιμετώπιση των εντομολογικών προβλημάτων σε βιομηχανίες τροφίμων, φαρμάκων κλπ. Οι παγίδες αυτές χρησιμοποιούν σαν μέσο σύλληψης κολλώδεις επιφάνειες ενώ οι λαμπτήρες δεν θρυμματίζονται.

 
Φάρμακα Απεντόμωσης

Η αποτελεσματική απεντόμωση απαιτεί εναλλαγή φαρμάκων για δυο λόγους:

για να εκμεταλλευόμαστε όσο το δυνατόν τις επιμέρους ιδιότητες κάθε φαρμάκου
για να μην υπάρχει εθισμός των εντόμων στα φάρμακα.

Τα φάρμακα απεντόμωσης που χρησιμοποιούμε είναι τα εξής:

Σκεύασμα σε κρυσταλλική μορφή με δραστική ουσία τη νέα συνθετική πυρεθρίνη.
ALPHACYPERMETHRIN Προσκολλάται ισχυρά σε κάθε είδους επιφάνεια και εξολοθρεύει σίγουρα ένα ευρύ φάσμα εντόμων. 25-50 c.c για 100 τετραγωνικά μέτρα, διαλυμένα σε 5 λίτρα νερό. Οι δόσεις χρησιμοποιούνται ανάλογα με το υλικό της επιφάνειας, το είδος του εντόμου και την ένταση της προσβολής. Αριθ.Εγκ.12339/26-01-99 για την καταπολέμηση ψιλής κατσαρίδας.
Βρέξιμη σκόνη με δραστική ουσία SULFUTHRINE 10%.  Εντομοκτόνο νέας γενιάς και ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε χώρους με συχνή χρήση εντομοκτόνων και όπου υπάρχουν φαινόμενα εθισμού. 20 γρ. σκευάσματος διαλυμένα σε 5 λίτρα νερό ψεκάζουν 100 τετραγωνικά μέτρα. Αριθ.Εγκ. 12240/92 για την καταπολέμηση κατσαρίδας.
Δραστική ουσία ETOFENPROX 30%. Κύριες ιδιότητες αυτού του σκευάσματος είναι η μεγάλη αποτελεσματικότητα και η μεγάλη υπολειμματικότητα. Οι δόσεις που χρησιμοποιούνται είναι 50ml σε 5 λίτρα νερό. Είναι άοσμο, κατάλληλο για χρήση με fogger, ιδανικό για ακάρεα στρωμάτων. Αριθ.Εγκ. ΤΠ18-0009/30/04/2012 με επέκταση 26/04/2016
Μικροκάψουλες υδατικής βάσης με δραστική ουσία LAMBDA-CYHALOTHRIN που ανήκει στην τελευταία γενιά της ομάδας των πυρεθρινών.Οι δόσεις που χρησιμοποιούνται είναι 10-20 ml σε 1 λίτρο νερό για 25 τετραγωνικά μέτρα. Αριθ.Εγκ. 12338/26-01-99 με ανανέωση έγκρισης 11/03/2014 με μεγάλη διάρκεια δράσης για την καταπολέμηση ψύλλων και κοριών.
Ιδανικό για κουνούπια με δραστική ουσία ΒΕΝDIOCARB 80% Αριθ.Εγκ.ΤΠ 18-0008/16/03/2012
Δραστική ουσία FIPRONIL 0,05% και θεωρείται από τα πιο σύγχρονα φάρμακα διεθνώς. Αριθ.Εγκ. 12358/00 για την καταπολέμηση ψιλής κατσαρίδας
Ετοιμόχρηστο δόλωμα σε μορφή gel (γέλης) για τον έλεγχο και την καταπολέμηση των μυρμηγκιών εφαρμόζεται με τοποθέτηση κηλίδων πάνω ή κοντά στα περάσματα των μυρμηγκιών σε οικιακούς χώρους και σε περιοχές χειρισμού τροφίμων. Δραστική ουσία IMIDACLOPRID 0,03%  Αριθ.Εγκ. ΤΠ 18-0080/25/06/2013

Κατά περίπτωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα σκευάσματα απεντόμωσης που κυκλοφορούν. ‘Όλα τα παραπάνω σκευάσματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για χρήση σε κατοικημένους χώρους και έχουν χρησιμοποιηθεί από τα συνεργεία της εταιρείας μας με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ζητήστε μας προσφορά για κόστος

Επικοινωνία

ΣΟΛΩΜΟΥ 40 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 85 87 ΑΘΗΝΑ
ΚΑΖΑΝΟΒΑ 90 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 12 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Τηλ:210-5773310

Τηλ:210-4280600

Τηλ:210-3834043

Τηλ:697-9553300

Τηλ:697-3497373

Email: [email protected]

Website:tapolymantiki.gr