Αντιμετώπιση Κουνουπιών

sr 450Αντιμετώπιση Κουνουπιών
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών λόγω ελλιπούς αντιμετώπισης, αλλά και είσοδος στη χώρα μας νέων ειδών (κουνούπι Τίγρης) επικίνδυνων για την υγεία του ανθρώπου και την εξάπλωση ασθενειών, αφού είναι φορείς αυτών.
Το θηλυκό κουνούπι τρέφεται και από αίμα για την ωρίμανση των αυγών του. Είναι εκείνο που με την προβοσκίδα του ρουφά αίμα από ανθρώπους και ζώα, αλλά και που μεταφέρει και μεταδίδει ασθένειες. Βρίσκει εύκολα το στόχο του γιατί διαθέτει χημικά, οπτικά, και θερμικά συστήματα ανίχνευσης. Ερεθίζεται και προσελκύεται από τη θερμότητα σώματος, από την κίνηση αλλά και από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπει το υποψήφιο θύμα του. Δραστηριοποιείται κυρίως τη νύχτα ανάλογα με την υγρασία και την θερμοκρασία του αέρα, αλλά υπάρχουν και είδη που τσιμπούν καθολη τη διάρκεια ημέρας και νύχτας.
Οι τόποι αναπαραγωγής τους είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχει στάσιμο νερό όπως λίμνες, δεξαμενές, σιντριβάνια, πιατάκια γλάστρας κ.α.


mosquitoΚουνούπι Τίγρης
Το κουνούπι Τίγρης του οποίου η επιστημονική ονομασία είναι Aedes albopictus κατάφερε να γίνει διάσημο γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα εξαπλώθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία σε μακρινές περιοχές και εγκαταστάθηκε στους νέους βιότοπους πολύ εύκολα.
Είναι πολύ επιθετικό, επιτίθεται κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το καλοκαίρι ο κύκλος ανάπτυξης του είναι σύντομος και ολοκληρώνεται σε μικρό χρονικό διάστημα περίπου δυο (2) εβδομάδων.
Θεωρείται ότι είναι φορέας θανατηφόρων ασθενειών για τον άνθρωπο και για τα ζώα.
Δάγκειος αιμορραγικός πυρετός, κίτρινος πυρετός, ιαπωνική εγκεφαλίτιδα, πυρετός του δυτικού Νείλου, είναι ασθένειες που οφείλονται σε ιούς, για τη μεταφορά των οποίων είναι υπεύθυνο το κουνούπι Τίγρης.


Προστασία
Χρησιμοποιούνται:
1)    Ισχυροί ψεκαστήρες πλάτης βενζινοκίνητοι, κατάλληλοι για διασπορά υγρών φαρμάκων σε κήπους με δενδροφύτευση.
2)    Μέθοδος της ψυχρής ή θερμής εκνέφωσης σε κλειστούς χώρους, βεράντες, μπαλκόνια κατοικιών.
3)    Ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης για τοίχους και γλάστρες ή γκαζόν.
Τα σκευάσματα είναι υγειονομικής σημασίας πολύ χαμηλής τοξικότητας με μικροκάψουλες, (τελευταίας γενιάς) σε συνδυασμό με ρυθμιστές ανάπτυξης (προνυμφοκτόνα) .

Ζητήστε μας προσφορά για κόστος

Επικοινωνία

ΣΟΛΩΜΟΥ 40 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 85 87 ΑΘΗΝΑ
ΚΑΖΑΝΟΒΑ 90 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 12 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Τηλ:210-5773310

Τηλ:210-4280600

Τηλ:210-3834043

Τηλ:697-9553300

Τηλ:697-3497373

Email: [email protected]

Website:tapolymantiki.gr